INFO OSEMMM!!:

PERGH OSEMMM!!

OWHHH OSEMMM!!

WOW OSEMMM!!

LAGAK SUAMI-ISTERI... PEGAWAI KASTAM PUTRAJAYA DITANGKAP KHALWAT?!


KETIKA sibuk mengumpul bukti Datuk S dan tiga datinnya, Paparazzi menerima panggilan telefon rakan lama Paparazzi daripada Putrajaya yang membongkar cerita panas Pegawai Kanan Kastam ditangkap khalwat di Putrajaya.

Pegawai Kanan ini dipercayai suami orang manakala pasangan khalwatnya hanyalah seorang Pembantu Sulit (PA) dan bertugas di pejabat yang sama di Jabatan Kastam dan Eksais Putrajaya.

Sekalipun mereka berlakon sebagai 'suami-ssteri' tetapi skandal songsang mereka telah lama dihidu jiran tetangga kerana sikap Pegawai Kanan berkenaan yang mengalahkan Datuk S, kasanova yang suka memikat hati dara dan bertukar-tukar pasangan; tabiat yang dibawa dari tempat kerjanya sebelum ini.

Setelah lama menjalankan intipan, baru-baru ini Jabatan Agama Wilayah Persekutuan telah menyerbu dan memberkas Pegawai Kanan Kastam yang bernama Fazli @ Fauzi Baharom; manakala pasangannya bernama Nieza.

Tangkapan khalwat ini telah mencemarkan imej jabatan berkenaan kerana Pegawai Kanannya terlibat dengan kegiatan tidak bermoral; sinonim dengan Datuk S yang akan didedahkan identitinya tidak lama lagi.


berikut surat pengesahan dari seorang penduduk:
ASSALAMUALAIKUM WKTB. Merujuk kepada artikel yang disiarkan Sabahkini.net pada 10 April 2012 yang lalu bertajuk 'Pegawai Kastam Ditangkap Khalwat?'; saya sebagai wakil penduduk Parcel 17RK2, Presint 17 mengalu-alukan pendedahan tersebut dan mengesahkan sememangnya ada penangkapan kes khalwat tersebut. 
Kami mengucapkan syabas kepada Pegawai-Pegawai Penguatkuasa JAWI Cawangan Putrajaya kerana telah menjalankan tugas dengan penuh dedikasi. Hasil aduan yang kami buat sehingga tertangkapnya pasangan tersebut diharapkan dapat memberi peringatan kepada masyarakat amnya dan penduduk-penduduk Parcel 17RK2, Presint 17 khususnya tentang peri-pentingnya menjaga tatasusila dan adab sebagai seorang Muslim agar tidak melanggar Perintah Allah. 
Intipan selama lebih kurang sebulan sebelum tangkapan tersebut menimbulkan kecurigaan kerana pasangan tersebut difikirkan sepasang suami dan isteri pada mulanya. Akan tetapi apabila diselidiki, wanita tersebut masih bujang dan lelaki itu pula adalah suami orang. 
Beberapa penduduk di sini yang berkerja di satu Jabatan dengan mereka berdua mengesahkan perkara ini. Dengan maklumat yang ada, hampir setiap hari sehinggalah lewat malam kami bergilir-gilir membuat intipan mengawasi gerak-geri mereka berdua. Lelaki itu dilihat kerap menaiki lif menuju dan memasuki unit rumah wanita berkenaan.
Setelah mengambil kata sepakat, kami dengan penuh rasa tanggungjawab untuk menentang kemungkaran melaporkan aduan kepada pihak JAWI Cawangan Putrajaya supaya mengambil tindakan sewajarnya. 
Kami percaya banyak lagi perbuatan sumbang dan maksiat masih berleluasa di kuarters kerajaan di seluruh Putrajaya ini. Hasil aduan daripada jiran dan masyarakat sekeliling pasti dapat membantu pihak JAWI menjalankan tugas murni mereka. 
Sekian, Salam Hormat. 
Wakil Penduduk PARCEL 17RK2

-sabahkini.net

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 comments for "LAGAK SUAMI-ISTERI... PEGAWAI KASTAM PUTRAJAYA DITANGKAP KHALWAT?!"