INFO OSEMMM!!:

PERGH OSEMMM!!

OWHHH OSEMMM!!

WOW OSEMMM!!

CIPTA EKSPRES 2012 - SASAR 20 CIPTAAN LAGU BARU!

Badan Perlindungan Hakcipta Karyawan Muzik Malaysia (MACP) akan menganjurkan majlis Cinta Ekspres 2012 pada 11 hingga 14 Jun ini yang bertujuan menambahkan khazanah lagu-lagu di kalangan ahli badan itu.

Ia akan berlangsung di Residence Desa Lagoon Resort, Port Dickson, Negeri Sembilan.

Habsah Hassan
Pengerusinya, Habsah Hassan berkata, pada majlis itu nanti komposer dan penulis lirik akan membawa karya masing-masing dari rumah dan mereka akan melalui proses pertukaran karya yang akan dilakukan seacara undian.

“Seorang komposer akan menerima sebuah lirik dan dia akan menghasilkan lagu berdasarkan lirik itu manakala komposer berkenaan pula akan memberikan lagunya kepada mana-mana penulis lirik untuk mendapatkan seni kata yang menarik.

“Cara itu dibuat untuk membolehkan kedua-dua pengkarya berkenaan dapat bekerja dengan sesiapa sahaja,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini, Isnin.

Katanya, proses itu dilihat akan lebih adil setiap pengkarya tidak bersikap memilih individu yang mereka suka untuk menjalinkan kerjasama.

Dijangkakan 20 lagu berserta lirik yang lengkap dapat dihasilkan sepanjang berlangsungnya program tersebut. -mstar

Sementara itu mengenai pemilihan peserta, Habsah memberitahu Cipta Ekspres 2012 membuka peluang kepada ahli yang belum pernah menyertainya terutama kepada karyawan muda.

Selain penciptaan lagu dan lirik serta pembikinan muzik, Cipta Ekspres 2012 mengadakan aktiviti sukan di kalangan peserta yang akan diketuai oleh penulis lirik prolifik negara, Ad Samad.

Komposer dan penulis lirik yang ingin menyertai majlis berkenaan bolehlah menghubungi MACP di talian 03-62078638.

Syarikat rakaman dan juga individu yang mahu mencari lagu baru juga dialu-alukan untuk menyertainya.

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 comments for "CIPTA EKSPRES 2012 - SASAR 20 CIPTAAN LAGU BARU!"