INFO OSEMMM!!:

PERGH OSEMMM!!

OWHHH OSEMMM!!

WOW OSEMMM!!

DERA AMAH SAMPAI MATI - 3 RAKAN SEKERJA MANGSA DITAHAN!


BUKIT MERTAJAM – Polis menahan tiga pekerja sebuah kedai menjual alat pertukangan semalam berhubung kematian seorang amah warga Kemboja yang dipercayai didera majikannya di Taman Asas Murni di sini Sabtu lalu.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Ayub Yaakob, berkata ketiga-tiga rakyat tempatan itu yang berusia lingkungan 30-an ditahan secara berasingan di sekitar sini. “Selepas kita menahan pasangan suami isteri yang juga majikan amah berkenaan Sabtu lalu, polis menahan pula tiga pekerja itu semalam.

“Mereka adalah pekerja kedai di tempat amah berkenaan bekerja dan kita percaya mereka tahu berhubung kejadian dera itu,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Beliau berkata berdasarkan laporan patalogi, berat badan mangsa didapati susut mendadak kepada 26 kilogram berbanding berat badan normalnya yang dipercayai akibat tidak diberi makan oleh majikannya.

“Disamping itu, hasil bedah siasat juga menunjukkan mangsa mengalami ulser dan usus perutnya pecah serta tersapat kesan luka dan lebam di badannya,” katanya.

Ayub berkata, pembantu rumah berkenaan bekerja dengan majikan itu sejak September tahun lalu dan mula didera sejak beberapa bulan lalu.

Mayat mangsa yang dikenali sebagai Mey Sichan, 24, ditemui di atas katil dalam sebuah stor barang di tingkat dua premis perniagaan berkenaan.

Dalam kes lain, polis sedang mencari seorang lelaki Bangladesh bagi membantu siasatan berhubung kes bunuh isterinya, seorang warganegara Indonesia berusia 30-an pada 27 Februari lalu.

Masud Rana yang berusia lingkungan 30-an menghilangkan diri selepas kejadian tersebut di Flat Taman Juru di sini.

Mangsa yang bekerja di sebuah kilang di Perai ditemui mati dengan lehernya dijerut beserta beberapa kesan tikaman pada badannya.

Ayub berkata, polis tidak menolak kemungkinan motif pembunuhan itu adalah berpunca dari perasaan cemburu.

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai Masud Rana diminta menghubungi Pegawai Penyiasat, ASP Mohd Zulkefli Mohd Mukhtar di talian 04-538222 atau 012-4336999 atau mana-mana balai polis berhampran. – BERNAMA

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 comments for "DERA AMAH SAMPAI MATI - 3 RAKAN SEKERJA MANGSA DITAHAN!"